Heb je moeite met leren?


Huiswerkbegeleiding en bijles Voortgezet Onderwijs

Zit jij op de middelbare school en heb je moeite met leren? Vind je het bijvoorbeeld lastig om al die Engelse, Franse of Duitse woordjes te onthouden? Of heb je moeite met wiskunde?

Misschien ben je veel tijd kwijt aan het maken van huiswerk of ligt je leestempo laag?

Onderwijs Zorg Centrum Cascade biedt huiswerkbegeleiding en bijles aan voor scholieren van het Voortgezet Onderwijs. Wij helpen jou met het zoeken naar jouw ideale leerstijl zodat je weer met plezier naar school gaat.


Huiswerkbegeleiding bij OZC Cascade

Heb je moeite met leren, plannen en geconcentreerd met je huiswerk bezig te zijn? Heb je genoeg van de strijd met je ouders om je huiswerk te maken? Stel je het maken van je huiswerk altijd uit? Haal je door onzekerheid lagere cijfers?

Bij OZC Cascade geven wij leerlingen in een prettige sfeer ondersteuning bij het maken, leren en plannen van het huiswerk. Wij  geven inzicht in de verschillende leerstrategieën bijv. door het afnemen van de MILS.

Door onze effectieve aanpak gaan cijfers omhoog, krijg je meer zelfvertrouwen, bespaar je tijd en hierdoor ook weer plezier in het leren.

Wij hebben ruime ervaring in het (speciaal)onderwijs.  Daarom krijg je bij ons de begeleiding die je nodig hebt


Hoe gaat dat, bijles?

Als je bijles bij OZC Cascade volgt dan kom je wekelijks naar onze praktijk. Blijkt het dat het beter is als je vaker komt? Ook dat is mogelijk.

Tijdens de bijlessen proberen we jou verschillende manieren van leren te laten zien. Samen met jou zoeken we uit wat jouw leerstijl is. Vervolgens maken we samen een plan, helemaal toegespitst op jou. Het doel? Bijv. dat je de woordjes van Engels en Frans goed kan onthouden en je ze niet na één dag vergeten bent.

Indien gewenst kunnen wij hiervoor de leervoorkeuren test afnemen de MILS ( Meervoudige Intelligentie LeerStrategieën).

Ook kijken we samen naar het plannen en organiseren van het huiswerk. Hoe kun je dat het beste aanpakken? Wat werkt voor jou?


Welke bijlessen kun je volgen?

Wij geven bijlessen voor de volgende vakken:

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Wiskunde
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Scheikunde
  • Natuurkunde

Speciale onderwijsbehoeften

Heb je speciale onderwijsbehoeften vanwege ADHD, ASS of ben je langdurig ziek?
Wij zijn specialisten in het leren en werken ook vanuit een PGB.Wat vinden anderen?

Review Studievaardigheden Snel leren = Leuk leren “Het snel lezen en je daardoor beter blijven concentreren is voor onze zoon de ‘grootste winst’.  Hij ziet minder op tegen zijn huiswerk en het heeft hem meer zelfvertrouwen gegeven. Als ouders hebben wij er alle vertrouwen in, dat we dit straks ook in zijn studieresultaten terug zullen zien.” – Jolanda >> Lees de hele review

Review bijles wiskunde. “Naarmate ik er wekelijks kwam snapte ik de stof steeds beter. En nog belangrijker ik begreep het ook echt. Wat ik ook erg fijn vond is dat de sfeer niet dwingend was , het is niet erg als je iets niet meteen snapt. Er is niet één les geweest dat ik wegging zonder iets te hebben opgestoken. Wel zou ik aanraden tijdig te beginnen met de bijles als er bijvoorbeeld een deadline is, zoals je examen.” – Erben >> Lees de hele review


Inschrijven bijles voortgezet onderwijs en huiswerkbegeleiding